Liz Carr Sjukdom: Ålder, Föräldrar, Längd, Partner, Barn

Spread the love

Liz Carr har gjort ett omisskännligt intryck på branschen som författare, skådespelerska, aktivist för funktionshinders rättigheter och offentlig talare. Hon har gjort mycket arbete för att integrera funktionshindrade personer och spridit acceptans. Hennes förespråkande för personer med funktionsnedsättning lyfts fram i hennes biografi.

Liz Carr Sjukdom

Liz Carr Wikipedia och biografi

Ålder21 april 1972 (Ålder 51 År)
Ursprung/BostadsortPort Sunlight, Birkenhead, United Kingdom
YrkeSkådespelerska
FöräldrarPatricia Carr
Längd/Vikt1.60 m, 52 kg
FamiljJo Church
Förmögenhet4 Miljoner Dollar

Elizabeth Carr är född och uppvuxen i Storbritannien. Hon föddes med ett sällsynt tillstånd som kallas arthrogryposis multiplex congenita, vilket orsakar muskelsvaghet och orörlighet i lederna. Carrs föräldrar främjade en miljö där hon kunde lära sig att lita på sig själv och arbeta mot sina mål trots sin funktionsnedsättning.

Carr tog en juristexamen och en magisterexamen

i handikappstudier från Nottingham University. Efter examen gick hon vidare för att söka en karriär inom scenkonsten, särskilt inom komedi och teater. Carrs framgångar i underhållningsbranschen var ett direkt resultat av hennes talang och karisma.

Carr är både konstnär och aktivist för funktionshindrade. För att förbättra tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning förespråkar hon ett slut på förmåga, fördomar och ojämlikhet. Carr kämpar också för funktionshindrades förmåga att enkelt komma åt bostäder och kollektivtrafik.

The Disability Hate Crime Network är flaggskeppsinitiativet för Carrs förespråkare för funktionshindrade rättigheter. Sedan 2006 har det funnits ett nätverk för att hjälpa funktionshindrade offer för hatbrott. Carr etablerade gruppen och uppmärksammade frågan om hatbrott riktade mot personer med funktionsnedsättning.

Carr är också ganska engagerad i politiken. För att hjälpa till att skapa kulturella initiativ som främjar mångfald och inkludering, gick hon med i borgmästaren i Londons Cultural Leadership Board 2017. Carr har också hållit föredrag vid kongresser och andra evenemang om funktionshinderrelaterade ämnen.

Carr är känd för sitt komiska författarskap

och politiska aktivism. Hon dök upp i BBCs radioprogram “Ouch!” som en speciell gäst. Carrs användning av komedi för att främja acceptans av individer med funktionshinder utmanar förutfattade meningar.

Carrs positiva inställning och styrka inför motgångar är en inspiration för alla som känner henne. Hon visade vad en person med funktionsnedsättning kan åstadkomma med hårt arbete och beslutsamhet. Carr har motverkat rådande attityder och hjälpt till att främja en mer välkomnande kultur genom sitt arbete som skådespelare, författare och handikapprättsförkämpe.

Carrs outtröttliga arbete för funktionshindrades räkning har uppmärksammats med ett antal utmärkelser. 2013 fick hon en hedersexamen från Worcester University för sin aktivism. Bland BBC:s 100 mest kraftfulla kvinnor 2018 rankades hon bra.

Liz Carrs frånvaro skulle lämna ett tomrum i handikapprörelsen. Som en uttalad förespråkare för tolerans genom att skriva, framförande och aktivism har hon utmanat konventionell visdom. Hennes entusiasm för att hjälpa personer med funktionsnedsättning inspirerar omgivningen.

Carrs arthrogryposis multiplex, en medfödd

åkomma, har krävt henne att använda rullstol sedan hon var sju år gammal. I sin stand-up skämtar hon om att hennes “meus thronus kaputus” är ett symptom på världens undergång. Hur otroligt det än kan tyckas, jag har fått en del utskällningar…

Vissa individer behandlar mig dåligt sexuellt och verbalt för att de tror att jag är svag. De svepande generaliseringarna som har gjorts. Publiken som helhet verkade vara livrädd. Tycker du att hon är humoristisk? Får vi ett ögonblick av lättsinne?

Medan han studerade vid Nottingham University, blev Carr aktivt involverad i politik, funktionshinders rättigheter och aktivism. Hon tog examen från juristutbildningen och arbetar nu för att personer med funktionsnedsättning ska ges samma möjligheter som de utan. Hon har gjort sig ett namn som en ledande röst i Storbritannien för rättigheterna för personer med funktionsnedsättning.

Hon gick med i en framstående grupp för

funktionshindrade rättigheter i maj 2008 för att samla in pengar till ett lagförslag som skulle ha omfördelat Medicaid-medel för vårdhem i USA för att stödja hembaserad eller kommunal vård, efter att ha fått veta att presidentkandidaten John McCain motsatte sig lagförslaget.

Efter BBC-sändningen 2011 av Terry Pratchett: Choosing to Die diskuterade Carr, Jeremy Paxman och David Aaronovitch assisterat självmord på Newsnight.

För att motverka Lord Falconers Assisted Dying Bill, argumenterade hon, “Jag fruktar att vi har nedvärderat vissa grupper av människor – sjuka människor, funktionshindrade, äldre människor – att jag inte tror att det ligger i deras bästa intresse att lagfästa rätten av läkare för att döda vissa människor.”

Som en del av den komiska truppen Abnormally Funny People har hon uppträtt tillsammans med Tanyalee Davis, Steve Day, Steve Best, Simon Minty och Chris McCausland. Artist som nästan vann “Best New Act” vid 2007 års Hackney Empire Awards.

Liz Carr Sjukdom: arthrogryposis multiplex congenita

Liz Carrs karriär och personliga historia:

Carr har skrivit böcker och har dykt upp på skärmen. Hon skrev för The Guardian och hjälpte till att skriva manus till flera komiska TV- och radioprogram.

Carr är en stark röst för rättigheterna för personer med funktionsnedsättning i than Storbritannien och utanför. Hon håller inte med om regeringens hållning till funktionshindrade och minskningen av de tjänster som är tillgängliga för dem.

Carr ansträngde sig för att få assisterat självmord som lagligt i Storbritannien. Hon har förstahandserfarenhet av den stigmatisering av funktionshindrade som skulle bli resultatet av att legalisera assisterat självmord.

En film om assisterad självmordsförespråkare Liz Carr med titeln “Liz Carr: Assisted Suicide – The Musical” kom ut 2018. Filmen innehöll en satirisk musikalisk föreställning som höll på med argumenten till stöd för assisterat självmord.

Carr skapade organisationen “Unlimited”, som stöder funktionshindrade artister. Denna grupp kämpar för rättigheterna för handikappade artister över hela världen, inte bara i Storbritannien.

Carr är en välkänd aktivist för rättigheterna för individer med funktionsnedsättning. För hennes förespråkande och innovation inom området för funktionshindrade rättigheter tilldelades hon Order of the British Empire 2021.

Carr arbetar också som talesman för handikapporganisationer som Scope och Leonard Cheshire. Carr gifte sig med funktionshinderrättsaktivisten Jo Church. De har två små barn nu.

Liz Carr är en aktivist och konstnär som

kämpar för rättigheterna för individer med funktionsnedsättning. Som en uttalad förespråkare för tolerans genom att skriva, framförande och aktivism har hon utmanat konventionell visdom. Många människor i nöd har blivit uppmuntrade av hennes arbete.

Carr gjorde research för Have I Got News for You 2011, och från 2006 till 2013 var han med som värd för Ouch! Podcast, som vann ett pris från Royal Television Society.

Efter att ha spelat Mother Courage i fyrtioårsåldern dök Carr upp i The Exception and the Rule at the Young Vic. Hon debuterade som Clarissa Mullery i säsongen 2013 av Silent Witness. Efter åtta långa år lämnade hon så småningom den 5 februari 2020.

Carr spelade Dr Marlow Rhodes

i den kommande säsongen av The OA. Hennes roll som universitetslektor i den kommande miniserien Devs kommer att sändas 2020.
Carr börjar filma för säsong 2 av The Witcher i mars 2021. I december började hon spela in sin andra säsong som Saraqael på Good Omens.

Från september till december 2021 spelade hon Dr. Emma Brookner i en West End-version av The Normal Heart på Royal National Theatre. Vid Laurence Olivier Awards 2022 tog hon hem pokalen för bästa kvinnliga biroll.

Carr och hans långvariga kärlek Jo Church gifte sig i en civil ceremoni kallad “A Wheelie Special Wedding” 2010. Hennes pappa skulle aldrig använda termen “modig” framför henne. Carr och hennes pojkvän dansade till musiken från Dirty Dancing medan brandkåren höll hennes stol.

Liz Carr Sjukdom

Den 10 augusti 2017 attackerade en man beväpnad med sax Carr och hennes medhjälpare. Gärningsmannen spärrades in på grund av lagen om mental hälsa från 2007.

error: Content is protected !!